Tetűirtás

Tetűirtás

Tetűirtás során nem csak a tetvek, de a környezet, használati tárgyak fertőtlenítése is elengedhetetlen.
A Poriftox ebben is az Ön segítségére lesz!

Többféle tetűt különböztetünk meg, a ruhatetű és a fejtetű, melyek élőhelye nagyjából azonos. A lapostetű ettől eltérő, külön fajt képvisel, a folyamatos vérszívás a lételeme. Legfontosabb különbség közöttük, hogy a ruhatetű és a fejtetű érintkezéssel, míg a lapostetű csakis nemi úton terjed.

A tetűről néhány szóban…

A nőstény tetvek életük során (2-4 hét) akár 200 serkét is lerakhat, melyeket igen nehéz eltávolítani, mert egy cementszerű anyaggal rögzíti. A tetű peték kb. 1 hét alatt kelnek ki és 2-3 hét után válnak ivaréretté. Lábaik bicskaszerűen csukódnak vissza a lábszárra, így azok szinte kitéphetetlenek.

Hogyan ismerem fel a ruhatetűt?

Nagysága elérheti a 4,5 mm-t, teste ovális, szürke. Serkéit a ruha test felőli ráncaira és varrásaira rögzíti, gyakran a végbél körüli piheszőrön rögzíti. Nem tűri a meleg testet, így pl. láz esetén elhagyja és új gazdatestet keres.

Hogyan ismerem fel a fejtetűt?

Amennyiben Ön is találkozott környezetében galambóvantaggal, ne késlekedjen, keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén!

Kapcsolat

Debrecen
Kérjük, írja le a fennálló problémát és amint tudjuk, felvesszük önnel a kapcsolatot, vagy hívjon minket az alábbi telefonszámon!
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
+36 20 346 3682
Köszönjük, megkaptuk levelét! Hamarosan válaszolni fogunk.
Kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt helyesen töltött ki!